Управителен съвет

Петър Палазов

Петър Иванов Палазов започва да се занимава с Таекуондо през есента на 1981г под ръководството на Валерий Найденов.

След отбиване на редовната си военна служба, подновява заниманията си, отново при Валерий Найденов.

Първи дан, получава явявайки се на изпит на 05.09.1990 г. при Мастър Лий Кван Йънг, който пристига от Париж, за да проведе първия в България изпит за черни колани.

В момента е носител на V-ти дан, черен колан.

В периода 2000–2010 г. разширява уменията си с тренировки по кик бокс при световния шампион Слави Славов и бокс под ръководството на европейския шампион и бронзов медалист от Световно първенство Борислав Абаджиев.

След 2010 г. под ръководството на световните шампиони по Бойно самбо –Румен и Росен Димитрови (Близнаците) навлиза в света на бойното самбо и  смесените бойни изкуства.

В този период има възможност да тренира и в школата на братята Ногейра – „Black House team Nogueira“в в Сан Диего Калифорния и  в „ROYCE GRACIE PORTUGAL“ в Лисабон.

След това продължава да усъвършенства уменията си в бокса, в спортен център „Пулев“ под ръководството на Борислав Бояджиев и в граплинга под ръководството на Ангел Караиванов.

Все пак сърцето му си остава в ТАЕКУОНДО.

Петър Палазов е сред учредителите на първата федерация по Таекуондо в България – „Българска Спортна Федерация по Таекуондо“ с председател Валерий Найденов, както и на настоящата Българска Федерация по таекуондо стил ВТФ“.

От учредяване на федерацията досега неизменно е член на управителните и органи – Надзорен съвет (в някакъв период федерацията има двустепенна структура) или Управителен съвет.

Десет години от 2000 до 2010 е Председател на Съдийската комисия.

От 2010 до ден днешен е Заместник Председател.

По негова инициатива ,в България се провежда Курс за подготовка на съдии на Световната федерация, вследствие на което десет български съдии придобиват международен лиценз. Цялата подготовка и провеждане на мероприятието са извършени лично от него и негови служители на доброволни начала.

Участва лично в подготовката и провеждането на всички международни състезания, провеждани  от Българска федерация по Таекуодно в България, от началото на провеждането им.

Има честта и привилегията да се познава лично и да подържа добри, приятелски отношения с Председателят на Световната федерация по Таекуондо – Доктор Чо, с Председателят на Европейската федерация по Таекуондо – г-н Прагалос, с Председателя на Комисията за Пара Таекуондо към Световната федерация и Председател на Съдийската комисия на Европейската федерация г-н Шакир Шелбат и един от най успешните треньори по Таекуондо в нашето съвремие – Драган Йович.

Ангел Караиванов

Ангел Караиванов е Световен и Европейски шампион по Граплинг (Бразилско Жиу Житсу без кимоно). Национален шампион по Борба, Граплинг, Сумо и ММА.

Над 5 години работи в сферата на спорта, участва в развитието както на масовия спорт, така и на високото спортно майсторство като треньор, лектор и организатор на редица състезания на територията на страната.

Завършил е Национална Спортна Академия като треньор по борба за високи спортни постижения.

Ангел Караиванов е един от доказаните специалисти по Граплинг в страната.

Йордан Кузумски

Бизнесмен, който помага на спорта.